Майор (2013)Выпускной (2015)Лифт / Elevator (2011)Сказки мачехи (2015)

Хороше кіно онлайн

Ласкаво просимо в онлайн кінотеатр kinooboz.com. На нашому сайті можна безкоштовно подивитися кращі фільми і улюблені серіали. Ми уважно стежимо за якістю представлених для перегляду фільмів, тому новинки кінопрокату у нас з'являються не зразу. Зате якість відеоматеріалів не залишить у Вас негативних вражень і дозволить отримати задоволення від якісної версії довгоочікуваного фільму. Не забувайте залишати свої коментарі і ставити оцінки кінострічкам, які сподобалися. Приємного перегляду!

Пейнтбол. Що це таке

Дата: 28-08-2017, 01:05 Відгуків: 0 Переглядів: 653 Категорія: Статті і нариси

Хто з нас в дитинстві не грав у війну! Грали всі хлопчики і навіть багато дівчаток. Які тільки баталії не жартуєте дітьми! Поодинці, групою армій, війна позиційна і наступальна. З меблів споруджуються барикади і фортеці, палиці служать рушницями і мечами.

 

Діти виростають, дорослішають, на зміну дитячим іграм приходять недитячі турботи. Але багато хто з нас в глибині душі не проти пригадати минулий дитинство. Кожен робить це по-своєму: одні задумливо бродять по стежках свого шкільного саду, інші шукають віддушину в походах по магазинах за дитячими книжками та іграшками. А є і люди, які в ностальгії по дитячих іграх у війну перетворюють їх на щось вельми серйозне, наприклад, в вид спорту - пейнтбол.

 

 

Хоча багатьом знайоме сьогодні слово «пейнтбол» (англ. Paint ball - м'яч з фарбою), більшість знають про цю забаву лише з чуток. Останнім часом з'являється все більше і більше пейнтбольних клубів, де можна, поїхавши всією сім'єю, та ще й прихопивши друзів на додачу, досхочу поганяти по лісі і постріляти понарошку.

 

Так що ж являє собою пейнтбол? Це спортивна гра у війну на спеціально підготовленому майданчику або на місцевості. Гра йде з застосуванням спеціальної зброї - маркера. Маркер схожий на невелику рушницю з однією відмінністю: над стволом розташована спеціальна коробка з перуками з фарбою, професіонали називають її фідер. Ці кульки мають тонку желатинову оболонку і легко розбиваються при попаданні, залишаючи пляму яскравої фарби - найчастіше червоною, помаранчевої або жовтої. Фарба екологічно нешкідлива, з дерев вона змивається першим же дощем, а відіпрати її від одягу простіше простого.

 

Існує кілька версій появи пейнтболу. Він був винайдений чи в Третьому Рейху, чи то в післявоєнній Японії, чи то у Франції для спецназовскіх тренувань. Але в грі застосовуються маркери, за допомогою яких традиційно того, щоб мітити овець. Далі - знову розбіжності: вперше в пейнтбол зіграли не те в США, не те в Австралії. Але точно відомо, що сталося це в 70-і роки XX століття. Та й не суть важливо, де вперше маркер для овець був застосований в грі, важливо, що зараз цією грою тільки в Європі захоплюється близько 9 млн. Чоловік. В середньому там проводиться по одному великому змаганню в тиждень.

 

У нас теж з кожним роком число любителів зростає. Воно й зрозуміло: чим доступніше той чи інший вид спорту для мас, тим швидше він поширюється. В пейнтбол грають на спеціальному майданчику з перешкодами або на пересіченій місцевості. Деякі клуби надають можливість зіграти в приміщенні.

 

Як ми вже говорили, стрілянина в пейнтболі ведеться кульками з маркерів. Моделей маркерів існує безліч, але всі вони пневматичні (кулька виштовхується з стовбура вуглекислим газом, азотом або стисненим повітрям). У всіх маркерах швидкість пострілу регулюється.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Ошибка