Майор (2013)Выпускной (2015)Лифт / Elevator (2011)Сказки мачехи (2015)

Хороше кіно онлайн

Ласкаво просимо в онлайн кінотеатр kinooboz.com. На нашому сайті можна безкоштовно подивитися кращі фільми і улюблені серіали. Ми уважно стежимо за якістю представлених для перегляду фільмів, тому новинки кінопрокату у нас з'являються не зразу. Зате якість відеоматеріалів не залишить у Вас негативних вражень і дозволить отримати задоволення від якісної версії довгоочікуваного фільму. Не забувайте залишати свої коментарі і ставити оцінки кінострічкам, які сподобалися. Приємного перегляду!

Президентські вибори будуть не за планом?

Дата: 6-10-2017, 21:44 Відгуків: 0 Переглядів: 824 Категорія: Статті і нариси

Дата майбутніх президентських виборів в Україні попередньо вже названа. Це 31 березня 2019 року. Але як подейкують в політичних і громадських колах, це число може зміниться, причому не тільки число, а й рік виборів. І новою датою називають 29 березня 2020 року. Як повідомляють політичні новини, в конституції держави є безліч протиріч, завдяки яким «тривале» президентство нинішнього глави держави стає реальними.

Що говориться в чинній Конституції?

А протиріччя до банальності прості. Так, в нинішній конституції є стаття 103, в якій йдеться про те, що вибори нового президента повинні проводиться в п'ятий рік його повноважень і в останню неділю березня. Так, як нинішній президент очолив державу в 2014 році (червень), то п'ятий рік припадає на рік 2019. А за словами політологів, призначені на березень 2019 роки вибори хоча і відповідають одному розділу закону, але тут же порушують інші. Адже після переобрання президента в березні, нинішній глава України позбудеться своїх повноважень раніше відведеного терміну. На думку політологів, Верховна Рада «підсиділа» саму себе – правки, внесені в 2011 році в Конституцію 1996 року, продовжували термін до 5 років самій Раді. А в 2014 році, в лютому, Рада знову схитрувала – в Конституції 2004 року вставила кілька нових положень.

Як можна виправити ситуацію?

Як передають політичні новини, ситуацію, що склалася можна виправити, якщо використовувати два варіанти. Перший, це прийняти поправки до нинішньої конституції, що дуже навіть малоймовірно. Адже для цього потрібно зібрати близько трьохсот голосів. А як показує нинішня практика, «за» депутати голосують не дуже охоче. І другий, найприйнятніший – скасування діючої статті. Адже повноваження президента Порошенко, на думку більшості політологів, здатні скасувати навіть закон Ньютона.

Як реагують опоненти президента?

Після озвучування передбачуваних змін в термінах вибору нового президента, в багатьох фракціях почалися заворушення. Думки багатьох фракційних лідерів розділилися. Так, наприклад, Олег Ляшко підтримав продовження терміну президентських виборів, мотивуючи свій вибір тим, що вибори в парламент найбільш важливі, ніж вибори президента. Як передають політичні новини, Сергій Соболєв, заступник голови фракції «Батьківщина», висловився про те, що не можна буквально трактувати конституційну норму про п'ятий рік.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Ошибка