Майор (2013)Выпускной (2015)Лифт / Elevator (2011)Сказки мачехи (2015)

Хороше кіно онлайн

Ласкаво просимо в онлайн кінотеатр kinooboz.com. На нашому сайті можна безкоштовно подивитися кращі фільми і улюблені серіали. Ми уважно стежимо за якістю представлених для перегляду фільмів, тому новинки кінопрокату у нас з'являються не зразу. Зате якість відеоматеріалів не залишить у Вас негативних вражень і дозволить отримати задоволення від якісної версії довгоочікуваного фільму. Не забувайте залишати свої коментарі і ставити оцінки кінострічкам, які сподобалися. Приємного перегляду!

Як вибирати книги для дітей 1-3 років?

Дата: 22-03-2020, 14:53 Відгуків: 0 Переглядів: 494 Категорія: Статті і нариси

Здавалося б тут все просто - потрібні яскраві картинки і не надто складна розповідь. Проте вибрати гарну книгу для самих маленький ледь не важче, ніж зорієнтуватися в різноманітті повістей для підлітків. І вже точно - важливіше.

 

У цьому віці можна прищепити любов до читання на все життя, а можна і ненароком виростити зневажливо-споживацьке ставлення до книг. Навіть якщо ви не прагнете виростити завзятого книголюба, другий варіант все одно небажаний. Якщо дитина не навчиться бачити в книзі джерело цікавих знань, то їй буде важко і в школі, і взагалі в житті. Так чи інакше, більшу частину інформації ми беремо з текстів, а наша начитаність визначає і манеру мови і рівень культури.

 

Дорослим може здаватися, що для 1-2-річної дитини книга від kalamar.ua - це поки всього лише розвага. Але для малюка все, що він бачить, все що потрапляє йому в руки - це спосіб пізнання світу. І книга не виняток. А враховуючи, що в нашій культурі прийнято багато читати дітям (і давати розглядати самому), книга від видавництва Каламар стає вже серйозним фактором впливу на психіку дитини, на її уявлення про світоустрій і, що важливо, про красу.

 

Отже, на що звернути увагу при виборі книги для малюка:

 

Насамперед виключимо саме грубе - запах. Книга не повинна інтенсивно пахнути. Будь-яка друкарська фарба залишає запах, але це повинен бути приємний ненав'язливий аромат новенької книги, а не відштовхуючий запах "хімії".

 

Це важливо, "пахуча" книга може бути токсична і викликати алергію. Тим більше в цьому віці книгу можуть спробувати і на зуб.

 

Відразу ж подивіться і на якість друку, паперу, обрізки. У книгах сторінки часто ламіновані або ущільнені - якщо вони при цьому тонкі, об їхні краї можна порізатися.

Далі дивимося на ілюстрації - потрібні реалістичні або добре впізнавані, як ось тут. Знайомство з творчістю в дусі "я художник, я так бачу" залишаємо на потім.

 

Ще одне питання до картинок - яскравість і чіткість. Найкраще - яскраві, але не кричущі кольори, чіткі межі зображень. Пастельні, акварельні малюнки красиві і розвивають почуття стилю, але зовсім малюкам важко їх сприймати і дуже важко утримувати на них увагу. Тому їх має бути мінімум.

 

Дуже яскраві, неонові кольори, агресивні контрастні поєднання кольорів дуже сильно навантажують мозок, провокують його гіперзбудливість.

 

Тепер до змісту. Прочитайте текст (тим більше, зазвичай його мало). Подивіться, чи немає в ньому поганий моралі (і таке буває!), чи логічні сюжетні ходи, послідовні чи герої в своїх діях. Це важливо, тому що дитина дивиться по цих прикладах як поводяться люди, як і їх логіка. Якщо логіки немає, то дитина дезорієнтована і їй важко усвідомити, що є якісь правила поведінки.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Ошибка