Майор (2013)Выпускной (2015)Лифт / Elevator (2011)Сказки мачехи (2015)

Хороше кіно онлайн

Ласкаво просимо в онлайн кінотеатр kinooboz.com. На нашому сайті можна безкоштовно подивитися кращі фільми і улюблені серіали. Ми уважно стежимо за якістю представлених для перегляду фільмів, тому новинки кінопрокату у нас з'являються не зразу. Зате якість відеоматеріалів не залишить у Вас негативних вражень і дозволить отримати задоволення від якісної версії довгоочікуваного фільму. Не забувайте залишати свої коментарі і ставити оцінки кінострічкам, які сподобалися. Приємного перегляду!

Види і особливості театральних декорацій

Дата: 19-05-2020, 14:50 Відгуків: 0 Переглядів: 671 Категорія: Статті і нариси

Театральна постановка створюється з величезної кількості важливих елементів, серед яких не тільки п'єса і акторська гра артистів. Не менш важливі для успіху вистави і декорації, основна роль яких - створення простору для того, що відбувається на сцені дії. Театральні декорації - незамінний атрибут будь-якої постановки, який надає їй особливий шарм.

 

Яку роль відіграють театральні декорації та раздвижной театральный занавес в театрально-декораційному мистецтві?

 

Театрально-декораційне мистецтво, інакше зване сценографією, є одним із специфічних видів образотворчої творчості. Його головне призначення - візуалізація того середовища, в якій відбуваються події у виставі, і зовнішнього вигляду дійових осіб. Для цієї мети створюються театральні декорації і костюми героїв. Не менш важливі й такі оформлювальні елементи, як правильне освітлення і реквізит. Всі ці кошти об'єднуються в єдине ціле, передаючи характер дії і задум всієї вистави. Можна сказати, що створення театральних декорацій має таку ж древню історію, як і сам театр. Художнє оформлення дуже швидко стало постійним атрибутом театральних вистав, і зараз ми практично не можемо уявити собі спектакль на порожній сцені.

 

Декорація повинна створити образ того місця і часу, до яких відноситься дія у виставі. Композиція театральних декорацій, їх колірне рішення і інші характеристики залежать від багатьох факторів. Крім змісту до них відносяться швидкість зміни місця дії, особливості сприйняття предметів на сцені з точки глядачів, можливості і особливості висвітлення і багато іншого.

 

Перш ніж простір сцени буде оформлено, необхідно створити ескізи театральних декорацій. Саме на цьому етапі опрацьовуються всі деталі майбутніх декорацій з метою досягнення найбільшої виразності і цілісності. Що стосується майстрів сценографії, їх ескізи розглядаються не тільки як база для оформлення сцени, а й як самостійний художній твір, що відрізняється авторським стилем і своєрідністю.

 

Театральна декорація складається з безлічі частин. Це і обрамляючі елементи, і завісу, і об'єкти, що знаходяться на сцені, а також куліси, фон і т.д. Театральні декорації створюються декількома способами, зокрема за допомогою зображень та об'ємних деталей. У реалізмі мальовничі елементи мають перевагу. Дуже важливо, щоб площинні елементи і об'ємні об'єкти разом створювали цілісну і живу картину місця дії. Крім основних, традиційних способів зображення середовища, з'являються нові і сучасні. Серед них - проекції, ширми, драпірування і багато іншого. Втім, сучасні способи оформлення сцени витіснили живопис, яка так чи інакше присутнє практично в будь-яких декораціях. Різноманітність форм створення реальності лише дозволяє фахівцям вибрати найбільш підходящі за змістом і стилем вистави.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Ошибка