Майор (2013)Выпускной (2015)Лифт / Elevator (2011)Сказки мачехи (2015)

Хороше кіно онлайн

Ласкаво просимо в онлайн кінотеатр kinooboz.com. На нашому сайті можна безкоштовно подивитися кращі фільми і улюблені серіали. Ми уважно стежимо за якістю представлених для перегляду фільмів, тому новинки кінопрокату у нас з'являються не зразу. Зате якість відеоматеріалів не залишить у Вас негативних вражень і дозволить отримати задоволення від якісної версії довгоочікуваного фільму. Не забувайте залишати свої коментарі і ставити оцінки кінострічкам, які сподобалися. Приємного перегляду!

Характеристика китайської кухні, її особливості

Дата: 21-10-2020, 13:51 Відгуків: 0 Переглядів: 376 Категорія: Статті і нариси

Кухня Китаю дуже древня, багата і різноманітна. Через велику чисельність населення, а також з економічних причин для приготування страв використовується безліч інгредієнтів. Все, що можна з'їсти йде на приготування їжі. Страви готуються навіть з м'яса черепах і акул. Продукти нарізають дуже дрібно. Їжа часто готується на пару, зберігаючи вітаміни, а також корисні речовини в продуктах.

 

Китайська кухня від www.brucelee.com.ua більш здорова і правильна, ніж, наприклад, європейська. Китайці не вживають в їжу хліб і вершкове масло, тільки масла рослинного походження. Основний упор йде на овочі та фрукти. У китайській кухні зазвичай використовується дуже велика кількість пряних трав і спецій. За допомогою приправ китайці підкреслюють неповторні смаки приготованих страв. Найпоширеніші приправи - соєві. Вони мають міцний, пікантний смак і замінюють сіль.

 

Страви діляться на повсякденні і святкові. Повсякденна кухня досить проста, часто це рис або локшина з великою кількістю приправ і овочі. Святкові страви подаються в основному в ресторанах. Це досить незвичайні і різноманітні страви.

 

Цікаво, що в кожній провінції країни кухні значно відрізняються. Пекінську кухню (або північну) часто називають імператорської. Одним з головних і улюблених страв, безперечно, є «качка по-пекінськи», а головним овочем тут вважається пекінська капуста. Основними стравами кантонскої (південної) кухні є риба і морепродукти, але в ресторанах нерідко пропонують і екзотичні страви, приготовані їх змій, черепах і акул. Шанхайська (або східна) кухня багата стравами з качки, а також креветок, крабів і вугра. Сичуаньськая кухня (або західна) славиться своїм оригінальними смаками страв завдяки використанню величезного числа приправ, таких як аніс, коріандр, перець, кріп, часник і ін.

 

У Китаї практично не користуються ложками і виделками. Сервіровочні ножі не подаються зовсім. Різати їжу безпосередньо на тарілці вважається непристойним. Їжа нарізається кухарем на невеликі шматочки і потім подається на стіл. Китайцям зручно і звично брати їжу паличками.

 

Чаювання - це окрема церемонія в Китаї. Чай п'ють окремо в спеціальний час без цукру і солодощів, насолоджуючись глибиною смаку самого чаю.

 

Кількість страв в Китаї настільки величезна, що звичайний китаєць встигає спробувати тільки одну третину. Скуштувавши страви китайської кухні, неможливо залишитися байдужим, адже в ній можна знайти щось своє улюблене.

Информация

Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.

Ошибка